INTRO
Marischka Thijsen, manager Raster Welzijn:
“Soms komt er een vacature voorbij voor een baan waarvan je weet; deze is echt heel gaaf! Dit is er zo een! Een baan met een sterk afwisselend karakter, heerlijk dynamisch. Je mag werken met professionals met veel kennis en kunde, waar in de samenwerking al de nodige ervaring is opgedaan, in een fase waarin we met elkaar volop mogen pionieren! En je kunt alle talenten van jezelf laten zien, als netwerker, verbinder, pionier en inspirerend leidinggevende! Een baan waarbij je, met je collega’s, echt van betekenis kunt zijn voor de inwoners van Deventer! Waar we samen de volgende slag gaan maken in de uitwerking van krachtige, bruisende buurten, waar we present zijn vanuit energie en potentie!

Heb je de nodige ervaring in leiding geven, ben je energiek en enthousiast, een echte verbinder met een groot hart voor preventieve veld? Dan zou ik het super vinden als je onze nieuwe collega wordt! Ik heb er zin in, jij ook?”

VACATURETEKST

Het verschil maken voor Deventer
In Deventer hebben we een stevige gezamenlijke ambitie: een samenleving waaraan alle inwoners, op een passende manier, kunnen meedoen. We werken dagelijks samen aan een fijne en leefbare samenleving voor en door iedereen, met oog voor talenten, kansen en krachten van inwoners. Signalen en vraagstukken brengen we vroeg in beeld en, waar nodig, kunnen we snel, op maat en adequaat ondersteuning bieden. We lopen voorop in het transformeren van het Sociale Domein. En daarmee maken we samen een verschil voor de inwoners van Deventer!

De kracht van samen
Vanaf 2021 worden Toegang en Preventie in twee verschillende opdrachten vormgegeven. Met als belangrijkste reden dat professionals van de verschillende organisaties zo hun kennis en ervaring optimaal kunnen inzetten en maximaal in staat worden gesteld hun werk goed te doen. Het samenspel tussen de vier organisaties zien we als grote meerwaarde en vraagt ook in 2021 onze zorg en aandacht. Evenals het samenspel met Toegang; Toegang en Preventie kunnen elkaar op tal van manieren versterken. De regie, inhoudelijke uitwerking en uitvoering van de preventieopdracht is belegd bij vier organisaties; Raster, De Kern, MEE en Solis. De gemeente is opdrachtgever.

Met een groot hart voor Preventie
De gezamenlijke missie van Raster, De Kern, MEE en Solis is dat we samen, op alle leefgebieden en voor alle bevolkingsgroepen, passende inzet of ondersteuning weten te bieden. Onze positie, dichtbij, in de Deventer buurten, helpt ons daarbij. We bewegen ons in formele én informele netwerken, en richten ons zowel op het individu als het collectief. Het verhaal van de inwoner en de buurt zijn leidend binnen ons werk. In gesprekken en contacten zoeken én vinden we haakjes waar we onze inzet op aan laten sluiten.
Onze Preventieteams werken, samen met team Toegang, wijkgericht en zijn samengesteld uit medewerkers van de verschillende organisaties; steeds passend bij de kleur en focus van de wijk. Daarnaast werken we nauw samen met andere partners. Wie dat zijn, kan per wijk verschillen. De Preventieteams versterken ‘het normale leven’ en werken vanuit het gesprek van alledag. Ze richten zich op de beweging van individueel naar collectief en leiden toe naar voorzieningen in de basis sociale infrastructuur. Met als doel dat bewoners kunnen meedoen, in verbinding zijn met anderen en de aanwezige potentie in buurten wordt benut. Toegang richt zich op individuele hulpvragen, is verantwoordelijk voor de vraagverheldering, aanbieder bij een hulpvraag en blijft regievoerder op de casus.

De functie
Voor de aansturing van de Preventieteams zijn wij op zoek naar een

Teamleider Preventie
Voor 28 uur per week

Als teamleider kom je in dienst bij Raster en ressorteer je hiërarchisch onder de divisiemanager. Je geeft leiding aan de organisatie van de Preventieteams in de verschillende wijken en hebt hierbij functionele afstemming met de managers van de vier organisaties.
Je werkt nauw samen met de teamleider Toegang, die bij de gemeente Deventer werkzaam is. Samen geven we inkleuring aan Preventie in Deventer.

Wij zijn Raster
Raster werkt aan sterke buurten waar bewoners, jong en oud, meedoen, meetellen en verantwoordelijkheid kunnen dragen. Dat doen we vanuit Raster Welzijn en Sam&ko Kinderopvang. Gepassioneerd en verspreid over ruim 25 locaties zijn we altijd in de buurt. Met z’n allen maken wij dagelijks het verschil in het leven van mensen, jong en oud, in Deventer!
Dit breng je mee Je bent gepassioneerd. Hebt hart voor de samenleving en gevoel voor wat er in buurten speelt. Je gelooft in de kracht, talenten en passies van mensen. Je deelt ervaringen en kennis omdat je alleen sneller gaat, maar samen verder komt. Je staat voor jouw mensen. Bent een verbinder, in je teams, maar ook tussen onze organisaties, opdrachtgever en andere stakeholders. Je schakelt makkelijk, hebt ideeën over hoe we visie en beleid zo kunnen vormgeven dat we de impact van ons werk kunnen vergroten. Maar ook over hoe we het partnerschap met andere partijen in de wijk kunnen vormgeven.

Dit is de opdracht
Het eerste half jaar zal de focus vooral liggen op het ondersteunen van de overgang van de oude naar de nieuwe situatie. Extra aandacht wordt gevraagd voor het samenspel tussen Preventie en Toegang. In het tweede half jaar breng je goed in beeld hoe deze functie duurzaam moet worden ingekleurd; met aandacht voor de doorontwikkeling, focus en inbedding ervan.

Dit ga je doen
Het accent van de functie ligt op de volgende werkzaamheden: • Je signaleert kansen en relevante ontwikkelingen en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de rol van de Preventieteams; • Medewerkers staan op één. Je zorgt voor de ontwikkeling van hun talenten, draagt eraan bij dat mensen het beste uit zichzelf (kunnen) halen en zorgt voor een inspirerende werksfeer; • Je vertaalt de missie naar de dagelijkse praktijk, teamplannen en individuele (werk-)plannen en realiseert deze samen met de medewerkers; • Je zorgt voor soepel lopende contacten en werkt aan sterke samenwerkingsrelaties met partijen in de wijk, op stedelijk niveau en je hebt een signalerende en adviserende rol naar alle betrokken organisaties; • Je signaleert en benut kansen voor de Preventieteams en vertaalt deze in concrete acties. Je speelt in op de actualiteit en dynamiek in wijken en de bredere omgeving in het sociaal domein.

Wij vragen
• Een krachtige, zelfstandige persoonlijkheid met ruime ervaring in het aansturen van teams;
• Een relevante opleiding op HBO werk- en denkniveau;
• Kennis van en hart voor preventie binnen het sociaal domein;
• Kennis en ervaring in het leidinggeven aan professionals is een must;
• Creativiteit, transparantie, sociaal ondernemerschap, gerichtheid op samenwerken, besluitvaardigheid, doelgerichtheid en overtuigingskracht;
• Een verbinder met optimale communicatievaardigheden
• Enthousiaste netwerker met gevoel voor bestuurlijke- en politieke verhoudingen en belangenverschillen.

Wij bieden
• Een mooie functie binnen een ondernemende Deventer organisatie met betrokken medewerkers en de mogelijkheid om in gezamenlijkheid Raster in brede zin verder te ontwikkelen;
• Inschaling, volgens de Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, in schaal 10, met een maximum salaris van € 4.712,= per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur;
• Ter aanvulling op het salaris een individueel keuzebudget van zo’n 19% van het salaris en een loopbaanbudget; • In eerste instantie een jaarcontract.

Informatie en solliciteren
Word jij onze nieuwe collega? Reageer dan uiterlijk 25 januari a.s. door je motivatie en CV te sturen naar: [email protected] De gesprekken vinden plaats op maandag 1 (eerste gespreksronde) en 8 februari (tweede gespreksronde) 2021. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met onze afdeling HR via [email protected].

Eerder dit jaar verstuurden we al kaarten naar onze contacten in de buurt om mensen een hart onder de riem te steken. Nu deden we dat weer, deze keer stuurden we een zelf ontworpen kerstkaart.

Een beetje warmte voor de feestdagen, een bemoedigend woord. Onze werkers schreven een persoonlijke boodschap op de achterkant en duizenden kaartjes werden door heel Deventer rond gebracht. Daar word je toch vrolijk van?!

 

Ook deze winter kunnen we onszelf weer warm houden door lekker te bewegen! Gewoon in de huiskamer, tijdens het derde seizoen van Deventer in Beweging. Speciaal voor de komende feestdagen is de uitzending in kerstsfeer en bewegen we op vrolijke kerstmuziek.

Raster Welzijn en Deventer Radio & Televisie (DRTV) zijn deze unieke samenwerking aangegaan en wegens succes wordt dit nu voor de derde keer verlengd. Het doel is om ook tijdens corona mensen in beweging te krijgen. Deventer in Beweging is speciaal gemaakt voor mensen die graag zittend bewegen. Iedere aflevering duurt ongeveer twintig minuten.

Onder enthousiaste begeleiding van Sietske van der Veer en Marja Schnitger, docenten van Raster Welzijn, kunnen mensen meedoen met oefeningen op muziek, kerstmuziek deze keer! Bewegen houdt lichaam en geest gezond en is belangrijk voor mensen van alle leeftijden. Daarbij is het natuurlijk ook gewoon leuk en ontspannend.

Doet u mee? Deventer in Beweging wordt elke maandag, dinsdag en vrijdag om 10.30 uur uitgezonden op het kanaal van DRTV. U kunt deze uitzendingen bekijken via Ziggo op kanaal 40 en via KPN op kanaal 1314. Wilt u liever meedoen op een ander tijdstip of de eerder uitgezonden afleveringen terugkijken? Dan kan dit op het YouTubekanaal van DRTV.

December is normaal een feestmaand, een maand waarin we elkaar opzoeken, een maand van familie, gezelligheid, liedjes onder de kerstboom, tafelen en cadeautjes.

We realiseren ons dat december niet voor iedereen een feestmaand is. En daarna komen de lange koude, donkere maanden januari en februari, maanden die veel mensen zwaar vallen. En dat is onder normale omstandigheden…

Nu we in de omstandigheden leven dat samen zijn niet vanzelfsprekend is, dat onze normale manier van samenleven onder druk staat, dat een heleboel dingen die tot het normale ritme van onze dag behoorden niet kunnen, zullen deze maanden voor iedereen anders gekleurd zijn. En dat vraagt, nog meer dan anders, dat we wat extra naar elkaar moeten omkijken. Het vraagt om lichtpuntjes, om gezien worden, om warme aandacht.

Daarom starten we vanuit Raster de campagne ‘Warme wintermaanden’, waarin we in samenhang met alle werksoorten binnen Raster en in verbinding met anderen (collega’s, bewoners, partners) een periode lang hartverwarmende acties op poten zetten waarmee we voor 'twinkeltjes' bij bewoners willen zorgen. Bekijk de kalender voor wat we gaan doen en volg ons ook op LinkedIn Raster Groep en @Raster op Twitter om alle acties op de voet te kunnen volgen!

Warme Wintermaanden bij Raster

 

 

Ben jij een creatieve, ondernemende en verbindende manager die bij wil dragen aan een leefbare samenleving met sterke buurten? Kom dan onze organisatie versterken!

Raster zoekt een Manager Welzijn voor 32 uur in de week.

 

Als een gemiddelde werkdag al bestaat, dan geldt dat in ieder geval niet bij Raster Welzijn. Daar staan onze medewerkers in de Deventer buurten open voor alles wat er gebeurt en wat ze zien. Ze maken contact, bouwen aan vertrouwensrelaties en leggen verbindingen. Ze versterken het normale leven, en werken zo aan sterke buurten en krachtige buurtgemeenschappen. Waar ieder mens, jong en oud, ertoe doet en meetelt, verantwoordelijkheid kan dragen en het verschil kan maken. Voor zichzelf of anderen, de straat of de buurt.

Dat doen ze met collega’s, bewoners en professionals van andere organisaties. Samen Deventer. Bij Raster Welzijn maak je, met wat jij inbrengt en meeneemt als professional, iedere dag het verschil! Als Manager Welzijn geef je leiding aan verschillende teams. Je bent verantwoordelijk voor hoe ze hun werk (kunnen) doen en onderhoudt en legt contact met huidige en toekomstige opdrachtgevers.

Je herkent en benut de talenten van medewerkers en durft teams verantwoordelijkheid te geven. Je faciliteert en stimuleert beweging: in teams, tussen teams en in de Deventer buurten. Je neemt initiatief, ziet, belegt en benut kansen voor Raster Welzijn. En draagt daarmee bij aan wat Raster doet: ‘Samen werken aan sterke buurten’.

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een:

Manager Welzijn 32 uur per week

Over Raster

Raster werkt aan sterkere buurten waar bewoners, jong en oud, meedoen en meetellen. Dat doen we vanuit zowel Raster Welzijn als Sam&ko Kinderopvang. Gepassioneerd, verspreid over ruim 25 locaties en in alle buurten. Je komt ons in heel Deventer tegen, we zijn letterlijk in de buurt. Ons bedrijfsbureau ondersteunt de primaire processen van Raster Welzijn en Sam&ko optimaal. Met z’n allen maken wij dagelijks het verschil in het leven van mensen, jong en oud, in Deventer!

Wie ben jij?

Je bent gepassioneerd. Hebt hart voor de samenleving en gevoel voor wat er in buurten speelt. Je gelooft in de kracht, talenten en passies van mensen. Je deelt ervaringen en kennis omdat je alleen sneller gaat, maar samen verder komt. Je staat voor jouw mensen. Bent een verbinder, in je teams, maar ook tussen onze organisatie, opdrachtgever en andere stakeholders. Je schakelt makkelijk van operationele zaken naar onderwerpen op meer strategisch niveau. Je hebt ideeën over hoe we de visie en het beleid van onze organisatie zo kunnen vormgeven dat we de impact van ons werk kunnen vergroten. Maar ook over hoe we het partnerschap met de gemeente en andere organisaties kunnen vormgeven.

Je stimuleert en verdiept ons integrale wijkgerichte werken, vanuit wijkanalyses en samen met collega’s van Welzijn en kinderopvang en medewerkers van andere organisaties zoals de wijkmanagers. Je bent onderdeel van zowel het managementteam Welzijn als het MT Rasterbreed (Welzijn & Kinderopvang). Daarbinnen werken we samen aan de samenwerking en verbinding tussen welzijn en kinderopvang, zodat we de meerwaarde hiervan optimaal kunnen vormgeven en laten zien. Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en samenwerking binnen de divisie en ressorteert hiërarchisch onder de Divisiemanager.

Het accent van de functie ligt op de volgende werkzaamheden:

 • je signaleert kansen en relevante ontwikkelingen en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de rol van welzijn binnen ons werkveld;
 • medewerkers staan op één en je zorgt voor de ontwikkeling van hun talenten, je draagt eraan bij dat mensen het beste uit zichzelf (kunnen) halen en zorgt voor een inspirerende werksfeer;
 • je vertaalt het divisiebeleid naar projecten, teamplannen en individuele (werk-)plannen en realiseert deze samen met de medewerkers;
 • je denkt mee over de doorontwikkeling van de Planning & Control van onze activiteiten en brengt dit tot uitvoering;
 • je zorgt voor soepel lopende contacten en werkt aan sterke samenwerkingsrelaties met partijen in het sociaal domein, waaronder de gemeente Deventer, en je hebt een signalerende en adviserende rol naar alle betrokken organisaties;
 • je signaleert en benut kansen voor Raster, binnen én buiten ons werkveld, en vertaalt deze in concrete acties. Je speelt in op de actualiteit en dynamiek in wijken en de bredere omgeving in het sociaal domein.

Wij vragen

 • Een krachtige, zelfstandige persoonlijkheid met ruime ervaring in het aansturen van teams; • Een relevante opleiding op HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van en hart voor de sector Welzijn;
 • Kennis en ervaring in het leidinggeven aan professionals is een must;
 • Creativiteit, transparantie, gerichtheid op samenwerken, besluitvaardigheid, doelgerichtheid en overtuigingskracht;
 • Ondernemerschap, verbindend en communicatief sterk;
 • Enthousiaste netwerker met gevoel voor bestuurlijke- en politieke verhoudingen en belangenverschillen. Wij bieden
 • Een mooie functie binnen een ondernemende Deventer organisatie met betrokken medewerkers en de mogelijkheid om in gezamenlijkheid Raster in brede zin verder te ontwikkelen;
 • Inschaling, volgens de Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, in schaal 10, met een maximum salaris van € 4.712,= per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur.
 • Ter aanvulling op het salaris een individueel keuzebudget van 19% van het salaris en een loopbaanbudget;
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging.

Informatie en solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Reageer dan uiterlijk 27 november a.s. door je motivatie en CV te sturen naar afdel[email protected] De gesprekken vinden plaats op 7 en 8 december a.s. (eerste gespreksronde) en 14 december a.s. (tweede gespreksronde). De vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Thomas Rosdorff, divisiemanager Welzijn & Kinderopvang, bereikbaar op telefoonnummer 06-81675555.

Onze droom is dat iedere jongere, zoveel als mogelijk op eigen kracht, zijn of haar talenten en passies kan ontwikkelen. Eigen ambities en doelen kan realiseren. En zich, zowel op school, in werk, als in de wijk, kan laten zien. Het verschil kan en leert maken, voor zichzelf en anderen! Medewerkers van Raster zijn in de Deventer buurten en werken daar dagelijks aan sterke buurten en krachtige buurtgemeenschappen. Waarin iedereen, jong en oud, kan meedoen, meetelt en verantwoordelijkheid kan dragen. Dat doen ze samen met inwoners en andere organisaties.

 

 

 

 

 

 

Ons team Jongerenwerk is een bruisend, innovatief team dat bestaat uit jongerencoaches en (ambulant) jongerenwerkers. Zij zoeken jongeren op in het dagelijkse, normale leven, leggen contact, bouwen aan vertrouwen om vanuit die relatie van betekenis te kunnen zijn. Ze zijn trots op wat we doen! En onderzoeken met jongeren wie ze zijn, wat ze drijft en wat ze willen bereiken. Zodat ze hun talenten of passies kunnen ontwikkelen, nieuwe mensen leren kennen of leren hoe ze zelf activiteiten kunnen organiseren. En als dingen even minder lekker lopen, bieden ze ondersteuning. Bijvoorbeeld bij huiswerk, financiële zaken, opleiding of werk.

Ben jij die veelzijdige professional die graag met jongeren werkt en in staat is écht te verbinden en het verschil te maken? Kom dan ons team jongerenwerk versterken en solliciteer naar één van de twee functies van

Ambulant jongerenwerker

(32 uur per week)

Als ambulant jongerenwerker ben je actief op straat en werk je samen met collega’s van Raster Welzijn, netwerkpartners in het voorliggende veld en de zorg. Je ontmoet jongeren op straat, maakt contact, kent ze. Je beschikt over straatgerichte interactie- en  interventiestrategieën. Je weet wat ze beweegt en leidt ze toe naar voorzieningen in Deventer. Je zet collectieve vragen en behoeften van jongeren, samen met hen, om in concrete projecten en activiteiten. Daarnaast ben je in staat om groepen en personen methodisch te ondersteunen. Je legt daarin de focus op participatie en het eigen krachtprincipe. Verder heb je contact met school, werk en zet je de jongerencoach in voor de ondersteuning van individuele jongeren.

Wat vragen wij?
Je verricht het ambulante werk in complexe situaties waar veel tegengestelde belangen spelen en veel jongeren, buurtbewoners, betrokken instanties en voorzieningen bij betrokken zijn. Hiervoor is het van belang dat je stevig in je schoenen staat en tot actie komt, maar nooit zonder een gedegen plan. Je hebt de vaardigheid om aansluiting te vinden in de buurt, bij de doelgroep, hun ouders en in het netwerk. Verder behoud je het overzicht, houd je je aan je plan en blijf je op koers, gericht op het te bereiken resultaat. Je bent een teamplayer, maar ook in staat om je eigen werk te plannen en te organiseren. Om deze functie succesvol in te kunnen vullen heb je een relevante MBO opleiding afgerond en breng je ervaring met de doelgroep mee.

Wat bieden wij?
Deze twee vacatures zijn in eerste instantie voor de duur van een jaar. De functie is ingeschaald in schaal 6 van de CAO Sociaal Werk. Het minimumsalaris in deze schaal is bruto € 2.291,00 en het maximumsalaris is bruto € 3.279,00 bij een fulltime dienstverband van 36 uur. De cao Sociaal Werk kent in aanvulling hierop een individueel keuzebudget van 19% van het salaris en een loopbaanbudget.

Informatie en solliciteren
Word jij één van onze twee nieuwe collega’s? Solliciteer dan uiterlijk 27 november a.s. en mail je motivatiebrief en CV naar [email protected]. Onvolledige sollicitaties zullen niet in behandeling worden genomen. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 9 en 10 december a.s. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cees Verdonk, manager Welzijn, op 06-15301296.

Deze vacature wordt intern en extern opengesteld.

Organisatie
Samen kinderopvang, dat is Sam&ko! Een ambitieuze, professionele maatschappelijk georiënteerde kinderopvang organisatie in Deventer. Op meer dan 20 locaties bieden wij kinderen een plek waar zij zich thuis voelen en waar de ouder(s) gezien en gehoord worden. Of het nu gaat om baby’s, peuters of schoolgaande kinderen, in iedere wijk in Deventer zijn wij vertegenwoordigd. Sam&ko is onderdeel van Raster.

 

 

 

 

 

 

 

Voor de afdeling Klantenservice zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste medewerker. Ben jij een commercieel talent en zorg jij voor tevreden klanten? Reageer dan meteen en kom ons team versterken!

Medewerker Klantenservice (24 uur per week)

Functie
Als medewerker Klantenservice bij Sam&ko ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten, samen met jouw collega’s die het roosterbeheer verzorgen. Je informeert nieuwe klanten over de mogelijkheden, het plaatsingsproces en verzorgt rondleidingen op locatie. Je weet de vertaalslag tussen de klantvraag en ons aanbod goed te maken. Je verzorgt de kindplanning en gaat daarbij oplossingsgericht te werk. Dit resulteert in een optimaal aanbod voor de klant en de organisatie. Als een bepaalde vraag niet makkelijk is in te vullen, stem je goed af en verschaf je de klant duidelijkheid hierover. Daarnaast ben je vraagbaak voor onze bestaande klanten en verricht je receptiewerkzaamheden. Kortom, een afwisselende baan met veel telefoonverkeer en de nodige hectiek. Heb je lef, ben je proactief en durf je te vragen, dan zijn wij op zoek naar jou! De afdeling Klantenservice bestaat uit vijf medewerkers en wordt aangestuurd door de Manager Klantenservice en Roosterbeheer.

Wij bieden

 • Een plek in een enthousiast en gemotiveerd team;
 • Een aanstelling voor in eerste instantie één jaar;
 • Inschaling conform cao Kinderopvang in salarisschaal 6: minimumsalaris € 2.047,=, maximumsalaris € 2.793,= bij een fulltime dienstverband van 36 uur.

Wij vragen

 • Een afgeronde MBO opleiding;
 • Commerciële werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Goede beheersing van MS Office, kennis van Flexkids is een pré;
 • Klantvriendelijkheid en stressbestendigheid;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Affiniteit met de kinderopvang;
 • Teamspirit;
 • Affiniteit met plannen;
 • Een beschikbaarheid van 4 dagen;
 • De bereidheid om tijdens de inwerkperiode eventueel extra uren te werken.

Geïnteresseerd?
De sluitingsdatum van de vacature is 16 november, maar sluit eerder als er al veel goede reacties zijn binnengekomen. Dus, ben je enthousiast en voldoe je aan bovenstaand profiel, reageer dan meteen en mail jouw motivatiebrief met cv naar [email protected]. Onvolledige sollicitaties worden niet in behandeling genomen. De gesprekken staan gepland op donderdag 19 november a.s. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid.

Samen met de gemeente Deventer, talloze jongeren en bekende Deventenaren, lanceerde Raster Welzijn tijdens ‘de eerste golf’ de campagne #VoorWieDoeJijHet. Nu is er een vervolg op de campagne.

Speciale mondkapjes
Raster werkt dichtbij jongeren. Speciaal voor hen hebben we mondkapjes laten maken met de slogan #VoorWieDoeJijHet. Met deze actie willen we alle inwoners van Deventer een hart onder de riem steken in deze ongekende tijden. “Met de actie benadrukken we hoe belangrijk het is om je aan de richtlijnen te houden met de vraag voor wie doe jij het? Iedereen heeft namelijk wel iemand die in de risicogroep valt en voor deze mensen doen we het,” aldus jongerencoach Nusa Meijboom.

Hart onder de riem
De actie is het vervolg van de eerste campagne in maart, waarbij gemeente Deventer en Raster de handen ineensloegen om bewustwording te creëren bij inwoners over corona. De jongeren- en kinderwerkers gingen bij veel jongeren op bezoek om ze persoonlijk een hart onder de riem te steken. “We zijn er nog lang niet en zullen nog veel veranderingen tegen komen. Het is belangrijk dat we ons er samen doorheen slaan.” De actie wordt vergezeld door bovenstaande promovideo, ingesproken door jongeren uit heel Deventer en loopt zolang de coronagolf aan blijft houden. We hopen van harte dat jullie aandacht aan het vervolg van deze campagne willen besteden. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

 

De ochtend starten met podcastopnames om vervolgens aan te schuiven bij de bestuurder voor een stuk op LinkedIn. Dan ’s middags overleg met de vormgever over een nieuw magazine, nog even de laatste hand leggen aan het definitieve marketingplan en een update voor een website online zetten. Om rond een uur of vier eens even te kijken of er bij het koffieapparaat nog een collega staat met een mooi verhaal over een samenwerkingsproject…

Als Marketing & Communicatie Adviseur bij Raster is de ‘floor yours’! Jij weet waar Raster voor staat en signaleert en analyseert trends en ontwikkelingen in de markt en vertaalt deze naar concrete acties. Je haalt de mooiste verhalen binnen en buiten de organisatie op. En gebruikt alle bestaande en nieuwe kanalen om ze met onze medewerkers, vrijwilligers, de samenleving, collega-organisaties en opdrachtgevers te delen. Daarmee ondersteun je wat Raster doet: ‘Samen werken aan sterkere buurten’.         

Over Raster
Raster werkt aan sterkere buurten waar bewoners, jong en oud, meedoen en meetellen. Dat doen we vanuit zowel Raster Welzijn als Sam&ko Kinderopvang gepassioneerd en verspreid over ruim 25 locaties en in alle wijken. Je komt ons in heel Deventer tegen. Ons bedrijfsbureau ondersteunt de primaire processen van Raster Welzijn en Sam&ko optimaal. Met z’n allen maken wij dagelijks het verschil in het leven van mensen, jong en oud, in Deventer!

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een:

Marketing & Communicatie Adviseur

24 uur per week

De functie
Als Marketing & Communicatie Adviseur werk je zelfstandig aan het ontwikkelen en vaststellen van het marketing- en communicatiebeleid, stel je doelen op en onderneem je acties om deze te bereiken. Een brede functie dus, met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief om jouw expertise en ervaring in te zetten. Je volgt trends en ontwikkelingen in de markt en analyseert de uitkomsten van onze klanttevredenheidsonderzoeken zodat we hier als organisatie op in kunnen spelen. Je bedenkt via welke kanalen we onze stakeholders, intern en extern, het beste van informatie kunnen voorzien. Jij maakt er actief werk van dat collega’s in de buurten, maar ook leidinggevenden en management van Raster, hun werk optimaal voor het voetlicht kunnen brengen. Je werkt planmatig en projectmatig, tactvol en met passie. Samen met collega’s zorg je ervoor dat Raster intern en extern goed in beeld is en blijft.

Vanzelfsprekend werk je nauw samen met je collega’s van Welzijn en Sam&ko. Op ons kantoor aan de Beestenmarkt heb je een  werkplek en ontmoet je collega’s. Je valt onder de dagelijkse leiding van de Divisiemanager Welzijn en Kinderopvang. Over corporate zaken heb je intensief contact met de Bestuurder.

Onze wensen zijn

 • Je hebt ervaring op het gebied van marketing en communicatie, bij voorkeur bij een vergelijkbare organisatie. Maar bovenal kun je zelfstandig werken en schakelen tussen strategie en uitvoering.
 • Je bent enthousiast, gedreven en bent er trots op dat we zichtbaar zijn in Deventer en daarbuiten.
 • Je legt gemakkelijk contacten, binnen en buiten de organisatie;
 • Je bent nieuwsgierig, verbindend, initiatiefrijk en weet mensen te enthousiasmeren;
 • Je werkt creatief, doelgericht en klantgericht;
 • Je staat voor je werk en bent gewend projectmatig te werken;
 • Je schrijft gemakkelijk en hebt ervaring met het schrijven van teksten/content voor diverse stakeholders;
 • Je bent een strategische denker, maar ook een uitvoerende doener;
 • Afgeronde hbo-opleiding in de richting van marketing & communicatie.

Wij bieden

Bij Raster doe je werk dat ertoe doet! En krijg je alle ruimte om te laten zien wat je in je mars hebt.

De functie is ingeschaald volgens de CAO Sociaal Werk, afhankelijk van kennis en ervaring, in schaal 9 met een maximumsalaris van € 4.252,- bruto per maand bij 36 uur per week. De CAO Sociaal werk kent in aanvulling hierop een individueel keuzebudget van ca. 19% van het salaris en een loopbaanbudget.  We bieden een mooie functie binnen een ondernemende, betrokken Deventer organisatie met goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. De functie wordt in eerste instantie aangegaan voor bepaalde tijd.

Informatie en solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Overtuig ons en mail je motivatiebrief en CV uiterlijk 8 november a.s. naar [email protected]. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 19 november a.s.

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.

Vragen over de vacature? Neem dan contact op met Thomas Rosdorff, Divisiemanager, bereikbaar op: 06-81675555.

Wij zijn Sam&ko, en met plezier en betrokkenheid verzorgen wij de opvang van kinderen in Deventer. In een veilige, vertrouwde en gezellige sfeer bieden wij kinderen een plek waar zij zich thuis voelen en waar ouders gezien en gehoord worden.

Sam&ko is onderdeel van Raster, een welzijns- en maatschappelijke kinderopvangorganisatie. Vanuit deze unieke verbinding tussen welzijn en kinderopvang kunnen we meer betekenen binnen een wijk. Onze pedagogisch medewerkers en sociaal werkers zien dagelijks wat bewoners, ouders, hun kinderen en senioren wensen en te bieden hebben. Met hen, en collega-organisaties in Deventer, werken we aan krachtige en prettige buurten waarbinnen iedereen naar vermogen kan en mag meedoen en verantwoordelijkheid kan dragen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste:

Pedagogisch beleidsmedewerker/coach

24 tot 28 uur per week

Wij bieden
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding, ontwikkeling en uitvoering van pedagogisch gerelateerd beleid en het middels coaching mede verbeteren van de kwaliteit van werkzaamheden. Je bent op de hoogte van de wet- en regelgeving op dit gebied en kan dit vertalen naar werkbaar beleid en werkinstructies. Als pedagogisch beleidsmedewerker/coach implementeer je dit beleid in de concrete werkpraktijk, in samenwerking met de managers kinderopvang. Ook heb je als allround coach een actieve rol in de verbetering van de pedagogische kwaliteit van dienstverlening en professionele ontwikkeling van de pedagogisch medewerkers. De functie is ingeschaald conform cao Kinderopvang in salarisschaal 9.

Wij vragen
Je beschikt over een HBO/academisch werk- en denkniveau, conform de kwalificatie-eis. Je hebt aantoonbare ervaring met beleid, bij voorkeur in de kinderopvang.
Je hebt kennis van, en inzicht in het pedagogisch beleid en de hierop van invloed zijnde in- en externe ontwikkelingen van o.a. kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, gastouderopvang en peuteropvang. Je beschikt over (interventie)methodieken, principes en instrumenten voor coaching. Uiteraard beschik je over kennis van ontwikkelingsfases en ontwikkelingsgebieden van jonge kinderen.

De specifieke kenmerken waarover je beschikt om van deze functie een succes te maken:

Je beschikt over een analytisch vermogen voor het signaleren van ontwikkelingen en knelpunten. Met je coachende vaardigheden ondersteun en stimuleer je medewerkers en geef je sturing aan hun doorontwikkeling. Met je mondelinge en schriftelijke vaardigheden breng jij je kennis en informatie over en gebruikt dit voor het opstellen en door-ontwikkelen van pedagogisch gerelateerde beleids- en coaching-plannen voor de teams. Verder beschik je over een scala aan sociale vaardigheden voor het coachen en begeleiden van medewerkers. Met je sensitieve vermogen ben je in staat om proactief te signaleren en in te spelen op de uiteenlopende knel- en verbeterpunten ten gunste van de pedagogische kwaliteit van Sam&ko.

Enthousiast geworden?
Reageer dan uiterlijk 30 oktober a.s. en mail jouw brief en CV naar [email protected] De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10 en 17 november a.s.

De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern verspreid.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Thomas Rosdorff, divisiemanager Welzijn & Kinderopvang, bereikbaar op telefoonnummer 06-81675555.